• participatielab De Betho

Participatielab De Betho officieel geopend!

Nadat op donderdag 4 april het Participatielab van De Betho door wethouder Andre van der Reest formeel was geopend, was het op 8 april de beurt aan Scalda en de studenten.

Nieuwe uitdagingen aangaan in het participatielab van De Betho

Schoorvoetend kwamen de studenten naar binnen en werd er een eigen plekje in het klaslokaal “geclaimd”. Hoewel de groep een dwarsdoorsnede is van deelnemers uit nagenoeg alle afdelingen, bleek dat gezamenlijk voor een nieuwe uitdaging staan een gemeenschappelijke factor was. Zoals bij iedere start van “iets nieuws” bleek ook nu dat er veel vragen werden gesteld. Na een gedegen introductie over de opleiding vanuit Scalda werd er een voorstelrondje georganiseerd, maar daarna werd er echt gestart met het formele programma.

Tijdens de theorielessen zullen vakken als Nederlands, rekenen, burgerschap (lees maatschappijleer) en solliciteren de revue passeren. Aan het einde van de eerste dagen gaven zowel de studenten als de docenten aan deze eerste dag behoorlijk vermoeiend te vinden. Hopelijk zal de gewenning hierin snel worden gevonden.

Lees meer over ons Participatielab

Voor iedereen werkt De Betho aan een inclusieve toekomst

Een inclusieve toekomst staat voor een samenleving waarin alle mensen, ongeacht hun achtergrond, capaciteiten of identiteit, gelijke kansen hebben en volledig kunnen deelnemen aan alle aspecten van het leven. Dit omvat toegang tot onderwijs, werkgelegenheid, gezondheidszorg, politieke participatie, sociale activiteiten en meer, zonder discriminatie of uitsluiting op basis van bijvoorbeeld geslacht, ras, leeftijd, handicap, seksuele geaardheid of religie. Een inclusieve toekomst streeft naar het creëren van een samenleving waarin diversiteit wordt omarmd, waar iedereen wordt gewaardeerd en gerespecteerd, en waar gelijke kansen en rechten voor iedereen gelden.

 • fruit op het werk

Fruit op het werk bij De Betho

🍎🍌 Fris en fruitig nieuws! 🍏🍇

Het managementteam heeft besloten om onze medewerkers een gezondheidsboost te geven! Sinds 11 maart kunnen we van maandag tot en met donderdag genieten van gratis fruit tijdens pauzes! 🎉 Dus vergeet die snacks en ga voor een gezonde, energieke boost! 💪🍓🍍 🍊

Bij De Betho geloven we in het bevorderen van de gezondheid en productiviteit van onze medewerkers. Daarom bieden we dagelijks vers fruit aan op de werkvloer. 🍎🍌

Waarom kozen wij fruit op het werk? 🤔

1. Gezonde werkomgeving: Met fruit binnen handbereik moedigen we een gezonde levensstijl aan. Geen behoefte meer aan ongezonde snacks!

2. Verhoogde productiviteit: Een voedzaam tussendoortje zorgt voor een energieboost, wat leidt tot betere concentratie en prestaties.

3. Teambuilding: Samen genieten van fruitmomenten bevordert de teamgeest en creëert een positieve werksfeer.

4. Verlaagd ziekteverzuim: Het regelmatig consumeren van fruit kan het immuunsysteem versterken, waardoor het aantal ziektedagen kan worden verminderd.

Door te kiezen voor fruit op het werk investeert De Betho niet alleen in de gezondheid en welzijn van de medewerkers, maar ook in de algehele productiviteit en tevredenheid op de werkvloer. 🍏🍇🍊

 • vca groenbedrijf
 • vca groenbedrijf

VCA Certificering behaald: Medewerkers van het groenbedrijf worden gecertificeerde groenprofessionals

VCA Groenbedrijf De Betho

Bij ons groenbedrijf delen we vol trots het nieuws dat onze medewerkers opnieuw met succes hun VCA-certificering hebben behaald. Het verkrijgen van deze certificering is altijd een spannende uitdaging, maar het transformeert onze teamleden in gecertificeerde groenprofessionals. We koesteren het harde werk en de toewijding van onze collega’s, die ervoor zorgen dat ze te allen tijde op de hoogte zijn van de nieuwste veiligheidsvoorschriften en -normen. Dit bewijst ons streven naar kwaliteit en veiligheid in al onze activiteiten als bedrijf. Onze medewerkers zijn nu klaar om met hun nieuwe kennis en vaardigheden aan de slag te gaan en onze klanten de best mogelijke service te bieden. Bedankt De Jonge Veiligheid om deze VCA cursus op De Betho locatie te verzorgen. 

vca groenbedrijf

Een goed onderhouden groene omgeving biedt meerwaarde 

Het groenbedrijf in Zeeland van De Betho verzorgt professioneel groenonderhoud voor gemeentes, instellingen en organisaties

De medewerkers in ons Zeeuwse groenbedrijf worden geschoold op het gebied van veiligheid. Onze medewerkers en vakbekwame leidinggevenden leveren kwaliteit. Ook traint het groenbedrijf BTO-kandidaten die uitstromen naar externe arbeidsplaatsen.

Ons pakket groenwerkzaamheden bestaat uit:
• onderhoud van openbare ruimtes in dorpen en steden
• beplanting van en onderhoud aan rotondes
• onderhoud plantsoenen en borders voor gemeentes, instellingen en bedrijven.

De Betho: een betrouwbare en innovatieve zakelijke partner voor bedrijven

Diverse Zeeuwse bedrijven en gemeentes besteden hun groenwerk volledig of deels uit aan De Betho. De Betho en haar mensen zijn goed in volgens overeengekomen richtlijnen uitvoeren van groenonderhoud. Voor een groot deel van onze klanten werken we al jaren aan een stuk en voor andere klanten verrichten we periodiek werkzaamheden. 

Vindingrijk en betrouwbaar Zeeuws groenbedrijf

Ons management werkt en denkt oplossingsgericht in het belang van de klant en onze medewerkers. Daarbinnen zoekt zij met wederzijds begrip naar de beste oplossingen en afspraken. Het groenbedrijf van de Betho gaat voor lange-termijn-samenwerkingen en begrijpt als geen ander dat vertrouwen moet groeien.

 • sociale werkbedrijven, betho vacatures

Werken bij De Betho? Bekijk onze actuele vacatures!

Altijd al willen werken bij en voor De Betho?

Pak dan nu de kans en bekijk onze vacatures

Kom je werken bij De Betho, neem dan de tijd om alle De Betho vacatures te bekijken! Ook is het wel fijn om te weten waar je terecht komt als je één van de De Betho vacatures invult en ontdek meer over onze organisatie. Afhankelijk van je functie zien de werkzaamheden er anders uit maar onze gezamenlijke doelstelling is om elke medewerker te begeleiden naar een zo regulier mogelijke arbeidsplaats buiten De Betho via de BTO. Hierbij tekenen wij aan dat een aantal van onze medewerkers niet extern kan functioneren. Deze mensen bieden wij beschut werk.

De Betho opereert vanuit een nieuw en functioneel pand in Goes, dat de transformatie van een traditioneel SW-bedrijf naar een open, flexibele organisatie visualiseert. Bij De Betho werken ruim 700 medewerkers.

Bekijk de vacatures
 • Heftruck training
 • Heftruck training

Reach- en heftruck training | Werken & leren bij De Betho

Reach- & heftruck training voor BTO kandidaten

Personen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen in aanmerkingen komen voor training en ontwikkeling en via deze weg een training reach- of heftruck training volgen. Kandidaten komen bij De Betho binnen via de gemeenten BorseleGoesKapelle, Noord-BevelandReimerswaal en Tholen en worden begeleid door de afdeling BTO . Als blijkt dat een kandidaat de kwalificaties heeft om in de logistieke sector aan de slag te gaan, maar het ontbreekt daarbij aan de benodigde opleiding bieden wij op deze manier kansen. Er wordt dan een interne opleiding voor reach- en/of heftruckchauffeur met certificering of een training logistiek medewerker in trajectvorm aangeboden. Dit is een praktische begeleiding naar werk, die werkt!

Heftruck training of toch liever een logistieke training?

De reach- & heftructraining is niet alleen voor de interne (WSW) medewerkers maar vooral voor de BTO kandidaten. Via de gemeentes worden kandidaten met een afstand tot de markt aan de hand van het BTO traject begeleid naar werk. Als vervolgens de logistieke training past bij de interesses van de kandidaat, dan wordt deze ook aangeboden.

Zonder baan? Volg het BTO-traject !

Met ‘BTO’ naar de arbeidsmarkt

Als je zonder werk zit en een bijstandsuitkering aanvraagt, kun je via de gemeente bij De Betho terechtkomen. De Betho biedt jou dan het BTO-traject aan. Via ons ‘Betho Trainings- & Ontwikkeltraject’ proberen wij je weer zo snel mogelijk aan een baan te helpen. Wij bieden jou daarbij professionele ondersteuning aan. Het Betho Trainings- en Ontwikkeltraject (BTO) heeft één doel: jou via de snelste route aan een baan helpen op de reguliere arbeidsmarkt. Hierin ondersteunen wij je graag en professioneel.

Het BTO-traject bestaat uit diverse onderdelen:

 1. deelname aan het interne arbeidsproces (t.a.v. arbeidsritme, -vaardigheden etc.)
 2. het zoeken en vinden van een baan.

In het BTO-traject ligt de nadruk op activering en persoonlijke ontwikkeling

Er wordt ingezet op versterking van je basisvaardigheden. We starten met een diagnosefase van zes weken. Na afronding van de diagnosefase dient er een duidelijk beeld te zijn van waar je staat (klaar voor een nieuwe baan) of een (eventueel) vervolgtraject.

Ontdek hoe het BTO traject werkt!
 • sociale werkbedrijven, betho vacatures

De Betho start een Participatielab

Maandag 8 april starten de studenten bij het Participatielab in Goes. Deze beroepsopleiding op mbo 1-niveau is een waardevolle toevoeging voor de Oosterschelderegio in Zeeland.

Over het Participatielab bij De Betho

De leerroutes Participatielab in Zeeland (mbo-niveau 1) zijn een combinatie van werken en leren. Het doel is om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een opleiding, werkervaring én een diploma te bieden. Daarnaast is het uitstromen met een reguliere baan natuurlijk van belang. Voor een goede start is er nauw overleg tussen Scalda, De Betho en de gemeenten. Er vindt zorgvuldige screening plaats voor de selectie van studenten voor wie dit traject passend is. Dat zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die met dit traject geholpen worden om te integreren in het arbeidsproces. Binnen het Participatielab bij De Betho is ruimte voor 15 studenten.

Zeeuwsbrede samenwerking

Met dit Participatielab zet De Betho zich, samen met betrokken partners in de regio, in voor jongeren en volwassenen die extra ondersteuning kunnen gebruiken om duurzaam aan een baan te komen. Naast extra ondersteuning in werk kunnen de deelnemers een diploma mbo-1 halen. Hierdoor wordt ook Zeeuws breed bijgedragen aan de Zeeuwse economie en sociale samenhang. Want we geloven in de kracht van participatie: iedereen doet mee!

Over De Betho

De Betho is het sociaal ontwikkelbedrijf in Goes. Zij biedt werk en ontwikkeling aan voor de inwoners in de gemeenten Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland, Reimerswaal en Tholen.
De medewerkers van De Betho hebben een (vergrote) afstand tot de arbeidsmarkt. De Betho biedt werktrajecten aan binnen de schoonmaak, groen, techniek, logistiek, horeca, verpakken en montage, detachering en begeleid werken. De medewerkers ontwikkelen zich stap voor stap naar werk. Voor de één is dit een beschutte werkplek binnen De Betho en voor de ander een plek bij een externe werkgever in de regio. De leerroutes zijn maatwerk en bieden een veilige leeromgeving. Een aanwinst voor de regio Zeeland.

Meer informatie over het Participatielab

Participatielab is ontwikkeld in de publiek-private samenwerking Participatielab Zeeland. Naast De Betho in de Oosterschelderegio heeft Scalda ook Participatielabs bij Orionis Walcheren, De Zuidhoek op Schouwen-Duiveland en Dethon in Zeeuws-Vlaanderen.
Ben je geïnteresseerd? Of wil je graag meer informatie? Check scalda.nl/entree/participatielab-route

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Jan Kees Meijers, directeur De Betho, via jmeijers@debetho.nl

Fijne Feestdagen

Wij wensen u fijne feestdagen en de beste wensen voor het nieuwe jaar.
Bedankt voor het vertrouwen, we zien u graag terug in 2024
 
De Betho,
directie en medewerkers

Leuntje en Merien sieren de muren bij De Betho

In de bedrijfsgebouwen, kantoren en gangen van De Betho te Goes sieren sinds kort diverse zwart-wit canvassen met kunstwerken van Leuntje en Merien. Jan-Willem Hament, degene die die kunstwerken maakte, kreeg afgelopen jaar de opdracht om per bedrijfsonderdeel een iconisch kunstwerk te maken, passend bij de expertise van het bedrijfsonderdeel. Het eindresultaat is om van te genieten en fleurt de gangen, kantoren en gebouwen op. Wij zijn er blij mee!

Leuntje en Merien kunstwerken voor ieder De Betho bedrijfsonderdeel

De tekenaar achter de iconen

Jan-Willem Hament, geboren op 23 december 1967 te Goes, zit van jongs af aan al achter de tekentafel. Zodra hij begon te tekenen was hij niet te stoppen. Uren achtereen heeft hij de focus en inspiratie om werken te illustreren, zo ook voor De Betho. Naast zijn passie voor tekenen heeft hij ook een affectie voor schilderen. Deze passie manifesteert hij met Leuntje en Merien die de Zeeuwse regio en cultuur symboliseren, iets waar hij erg trots op is en waar wij als De Betho een belangrijke bijdrage aan leveren.

 • verpakken

Verpakken

De Betho verpakt op een professionele manier

Inpakken, verpakken en ompakken binnen ons verpakkingsbedrijf 

Wij verpakken en (de)monteren diverse producten voor meerdere bedrijven in het land en soms zelf in het buitenland. In ons verpakkingsportfolio zie je terug welke mogelijkheden er zijn. Daarnaast vinden met regelmaat medewerkers van ons verpakkingsbedrijf een baan buiten De Betho. Onze mensen worden van te voren voor deze bedrijven via een BTO-traject klaargestoomd en kunnen aan de slag op een externe werkplek buiten De Betho.  

Wij pakken in en (de)monteren onder andere voor:

• De Bolton Groep en hun merken Bison en Uhu
Coroos
Trendz Relatiemarketing

Op zoek naar professionele kanjers in verpakken?

Mail info@debetho.nl of bel 0113 23 39 33

 • groenwerkers

Groenwerkers

Wie kent ze niet: de groenwerkers en busjes van De Betho?

Meer fatsoen in tuin, park of plantsoen!

Groenwerkers van De Betho, u komt ze overal tegen op de Bevelanden, in Reimerswaal en Tholen. Ze fatsoeneren ter plekke tuinen, parken en plantsoenen. Kortom ze zijn de hoveniers in de buurt waar u op kunt vertrouwen. Ook hebben veel groenvoorzieners via De Betho een werkplek gevonden bij hoveniers, agrarische of recreatieve bedrijven. Ook via ons BTO-traject leiden we mensen op tot professionele groenmedewerkers.

Onze groenwerkers vindt u onder andere bij:

Gemeente Goes
Gemeente Tholen
Gemeente Noord-Beveland
Gemeente Reimerswaal
Het Cederhof
RWS

Op zoek naar professionele groenmedewerkers?

Mail info@debetho.nl of bel 0113 23 39 33

 • professioneel schoonmaakbedrijf, schone werkplek

Schone werkplek

Verfrissende prestaties vanaf een schone werkplek

Een opgeruimde en schone werkplek betekent indirect een hoge productiviteit!

Een opgeruimde en schone werkplek zorgt ervoor dat medewerkers beter in hun vel zitten. En tevreden werknemers zijn over het algemeen een stuk productiever. Een opgeruimde omgeving oogt fris, professioneel en gastvrij. Uw gasten voelen zich welkom en uw medewerkers presteren beter. Onze medewerkers zorgen voor een schoongemaakte werkomgeving, daar kan u van op aan. Daarnaast is het fijn dat er met regelmaat mensen vanuit De Betho of via een BTO-traject een baan vinden als professioneel schoonmaker. Dit is niet altijd bekend maar wel erg fijn om met u te delen.

Wij zorgen voor een opgeruimde werkomgeving bij onder andere:

Lumileds
Gemeente Goes
Gemeente Tholen

Op zoek naar professionele schoonmakers?

Mail info@debetho.nl of bel 0113 23 39 33

 • BTO

De BTO

De Betho trainings- en ontwikkeltraject biedt hulp

Het BTO traject biedt hulp voor werknemers en werkgevers!

Goed beschouwd wil niemand buitenspel staan en bij De Betho helpen we mensen terug op het spoor, iedereen wil tenslotte meedoen! Als werkgever kunt u daar gebruik van maken. De Betho biedt mensen die voor een uitkering in aanmerking (willen) komen een trainings- en ontwikkeltraject aan. Dit wordt geregeld via de Bevelandse gemeentes en gemeente Tholen. Mensen die een BTO-traject hebben doorlopen, zijn klaar voor een externe werkplek en zij zoeken samen met ons actief naar passend werk.

Meer info over de BTO

Op zoek naar professionele trainers in de sociale sector?

Mail info@debetho.nl of bel 0113 23 39 33

 • Werkbegeleiding

Werkbegeleiding

Mensen begeleiden naar werk; daarin zijn wij sterk

Via werkbegeleiding laten we mensen weer een arbeidsritme ervaren

Wij zijn gewoon goed en ruim ervaren in het begeleiden van mensen naar werk en bieden toegevoegde waarde. De mensen die wij plaatsen hebben allemaal ons BTO-traject doorlopen en weten dus weer wat werken is. De werkbegeleiding pasten we toe in onze eigen werkbedrijven. 

Wat wij van onze mensen verwachten:
• Dat zij op tijd komen
• Dat zij afspraken nakomen
• Dat zij hun werk goed doen

Wij helpen werkgevers en werknemers verder

Wij begeleiden mensen door hen arbeidsritme op te laten doen binnen De Betho; die mogelijkheid hebben wij en het werkt. Mensen die door ziekte of werkloosheid buitenspel hebben gestaan, hebben vaak een zetje nodig, moeten vertrouwen tanken en deelnemen aan het arbeidsproces. Wij als arbeidsspecialisten zitten tussen de markt en de mensen die klaar zijn voor een nieuwe job. Zo helpen wij werkgevers en werknemers.

Werkbegeleiding nodig ?

Mail info@debetho.nl of bel 0113 23 39 33